BLOG RSSSTINNE GORELL i dagens Politiken!

I dagens LørdagsLiv er der fokus på bæredygtighed og ordentlighed i modebranchen, og STINNE GORELL bliver nævnt som et eksempel på en lille webshop, som sætter netop disse ting højt. 

Continue reading

Kan man redde en krympet uldsweater?

Hvad gør du, hvis favoritstrikken er blevet vasket forkert?  Din første tanke er måske at smide sweateren ud (eller til nærmeste genbrug)... Men måske kan du redde den! Først og fremmest; uld skal helst ikke vaskes for tit og betragtes ofte som selvrensende. En god luftning, allerhelst i frostvejr, er som regel rigeligt!

Continue readingBetyder OEKO-TEX® økologisk?

Nej, OEKO-TEX®, eller ØKO-TEX, er ikke det samme som økologisk! For at trække det lidt groft op, betyder det bare, at mængden af kemikalier i det færdige tøj er under grænseværdi.Altså, for at sætte tingene på spidsen; bomulden kan have fået postet pesticider i gigantiske mængder på sig og den jord den vokser i, uden det har nogen betydning for certificeringen.Tøjet kan også være farvet med en masse kemi, hvoraf det meste er vasket ud, inden det lander på hylderne. Med andre ord er øko-texcertificeringen, desværre, en ren “Green washer”. Men 'ØKO' lyder jo som.... øko? Ja. Men det er det bare alligevel ikke.Bevares, det er bestemt bedre end ingen certificering, og dine børn har helt sikkert glæde af ikke at blive bombarderet med hormonforstyrrende...

Continue reading